CAMPANIE UMANITARĂ : #impreunapentrumaria

UPDATE! Datorită generozității tuturor celor care au donat în această campanie, suma necesară de 15000 de euro a fost strânsă în doar câteva zile. Mulțumiri tuturor !!

În urmă cu doi ani, Maria Gimbuțan a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Din acel moment lumea familiei s-a zdruncinat din temelii. Ea e un munte de putere și ambiție, iar în 31 iulie 2020 a fost operată la Spitalul Clinic Județean Târgu- Mureș, fiind îndepărtată atât tumoarea cât și organele afectate. În urma histopatologicului a rezultat că este un tip de cancer foarte agresiv, stadiu III C.  Începând cu luna septembrie a urmat tratament de chimioterapie la Clinica Amethyst Cluj, tratamentul si operatia având efect însă pentru o perioada foarte scurtă de timp. La nici 6 luni de la finalizarea tratamentului cu chimioterapie, markerii tumorali CA 125 (specifici cancerului ovarian) au început să crească, dublându-se de la lună la lună, fiind astfel nevoită să înceapă chimioterapia paleativă cu linia II de tratament. Lucrurile au mers bine până de curând când markerul CA 125 în loc să scadă, a început din nou să crească ceea ce arată că tratamentul pe care îl urmează în prezent nu își mai face efectul.
Săptămâna trecută ea ajuns la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, unde un medic deosebit, Dr. Moldovan Bogdan i-a dat speranța la vindecare. Este vorba de o operație – citoreducție/HIPEC și care din păcate în acest moment nu este decontată de CAS. Costul acestei intervenții este de 15,000 EUR (75,000 LEI).
„După această perioadă de doi ani în care investigațiile, drumurile, tratamentele nedecontate au fost susținute din economii proprii, ne vedem în situația de a vă cere ajutorul pentru strângerea sumei necesare”, spune fiica ei, Diana.
„Orice sumă donată e bine-venită și importantă pentru noi. Timpul nu curge în favoarea noastră, termenul limită pentru strângerea sumei fiind 10 august.”
Cei care doresc să doneze o pot face în cont BT: RO32BTRL02701201B99724XX, titular: Nicolae Gimbutan sau prin aplicația BT PAY: 0742082038 – Nicolae Gimbuțan
Cei care aveți firme, puteți sponsoriza 20% din impozitul pe profit datorat statului către Asociația Oameni Buni (RO30832678), aceasta plătind în contul spitalului suma respectivă, în numele Mariei Gimbuțan. În acest sens, puteți trimite un mail la proiecte@asociatiaoamenibuni.ro cu nr. d-voastră de telefon și veți fi contactați pentru a stabili toate detaliile de către Alina Nistor, președintele Asociatiei, prietena cu Maria – fost pacient oncologic.
Vă mulțumim că ne sunteți aproape!
Prin cancer nimeni nu trebuie sa treacă singur!
#impreunapentrumaria

Documente: