ȘTIRI din județ

Amenzi cât cuprinde! Polițiștii mureșeni au aplicat sancțiuni în valoare de peste 75 000 de lei

Duminică, 14 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Mureș au desfășurat ample acțiuni pe DN13A, DN13 E60, DN15A E578 și DN15 E 578, în paralel cu polițiștii Serviciului Rutier Harghita, pentru combaterea excesului de viteză sau a vitezei neadaptate la condițiile de drum, a depășirilor neregulamentare, dar și a altor cauze generatoare de accidente de circulație.

În cadrul acțiunilor de pe cele patru drumuri naționale și național – europene, polițiștii au utilizat aparatele radar, etilotest și DrugTest.

Dintre cele 104 sancțiuni aplicate, cu amenzi în valoare de 75.630 de lei, majoritatea, respectiv 84 de sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză. Restul sancțiunilor au fost aplicate pentru alte nereguli constatate, precum : nerespectarea obligației de purtare a centurii de siguranță, depășiri neregulamentare, alte preocupări în timpul condusului, neacordare de prioritate, etc.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 12 permise de conducere. Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat aproximativ 25 de testări cu aparatele pentru depistarea concentrației de alcool în aerul expirat sau a posibilei prezențe a substanțelor interzise.

Polițiștii rutieri continuă acțiunile pe drumurile publice din județ, pentru a combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere și pentru siguranța tuturor participanților la traficul rutier.