ȘTIRI din județ

Evenimente din perioada 20-25 ianuarie

În perioada 20-25.01.2023, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 292 situații de urgență, după cum urmează – trei incendii, trei accidente rutiere, șase alte situații de urgență și 280 misiuni medicale, 276 persoane primind ajutorul echipajelor SMURD.
Sâmbătă, 21 Ianuarie, în jurul orei 11:55, pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit pentru asigurarea de măsuri specifice prevenirii și stingerii incendiilor, în urma producerii unui accident rutier în municipiul Târgu Mureș, strada Bulevardul Cetății. Au fost implicate două autoturisme, în urma impactului rezultând scurgeri pe carosabil. Nu a fost necesară intervenția echipajelor medicale.

Duminică, 23 Ianuarie, în jurul orei 16:40, pompierii Punctului de Lucru Sovata au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la nivelul unei case de locuit din orașul Sovata. Acesta s-a manifestat în interiorul imobilului, fără propagare, cu degajări mari de fum, fiind afectată o suprafață de 16 mp dintr-o cameră aa acestuia. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu. Cauza probabilă a producerii incendiului a reprezentat-o fumatul în locuri nepermise.

Tot duminică, în jurul orei 20:00, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit în urma producerii unui incendiu la nivelul unui apartament situat la etajul 1 dintr-un bloc cu 10 etaje din municipiul Târgu Mureș, Bulevardul 1848. La sosirea forțelor la fața locului, incendiul se manifesta în interiorul bucătăriei apartamentului, fără pericol de propagare. În apartament a fost identificată o victimă de sex feminin, în vârstă de aproximativ 70 ani, intoxicată cu fum, care a fost preluată de echipajul medical SMURD și transportată ulterior la UPU Târgu Mureș. Nu s-a impus evacuarea locatarilor din bloc.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Marți, 24 Ianuarie, în jurul orei 08:35, un echipaj ce încadra o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj medical SMURD B2 din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș au intervenit în urma producerii unui accident rutier în Municipiul Târgu Mureș, strada Cutezanței. În accident au fost implicate o autoutilitară și un autoturism, rezultând o singură victimă de cod galben, transportată la UPU Târgu Mureș de echipajul medical SMURD prezent la fața locului. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii și stingerii incendiilor.

Tot ieri, 24 Ianuarie, în jurul orei 17:00, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit în urma producerii unui accident rutier pe raza localității Ernei, DN 15. În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru adulți și trei minori, în urma impactului rezultând o singură victimă de sex feminin, în vârstă de aproximativ 33 ani, preluată și transportată în stare stabilă la UPU Târgu Mureș. S-au asigurat măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

(Info: ISU Mureș)