ȘTIRI din județ

Evenimente din weekendul 21-25 aprilie 2022

Incendii
Joi, 21 aprilie, în jurul orei 18:11, incendiu s-a produs la un apartament din municipiul Sighișoara, strada Aleea Dalilor.
Pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara s-au deplasat la locul intervenției în cel mai scurt timp posibil. După ce a existat o recunoaștere au constatat că este vorba despre o cratiță uitată pe foc. Din fericire nu au existat victime.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: aparat de gătit nesupravegheat.

Vineri, 22 aprilie în jurul orei 01:30- incendiu produs la un garaj și o casă de locuit din municipiul Reghin, strada Iernuțeni..
Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. În urma incendiului a ars garajul în totalitate, mobilierul din interior, acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 10 mp și a fost afectată baia de la etajul casei.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: cablu electric defect, neizolat corespunzător.

Luni, 25 aprilie, în jurul orei 02:05, incendiu produs la tomberon din municipiul Târgu Mureș, strada 22 Decembrie.
Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În urma incendiului a ars tomberonul de plastic în totalitate, fără pericol de propagare.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

Luni, 25 aprilie, în jurul orei 04:50 incendiu produs la o casă de locuit în municipiul Târgu Mureș, strada Kos Karoly.
Au intervenit de îndată pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În urma incendiului a ars acoperișul la două case de locuit și un cabinet medical pe o suprafață de aproximativ 300 mp.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

Luni, 25 aprilie, în jurul orei 05:30 incendiu produs la o șură în localitatea Șoimuș, strada Principală.
Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A fost vorba despre un incendiu care s-a manifestat la anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 30 mp, fără posibilitate de propagare la vecinătăți.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: efect termic.

Luni, 25 aprilie, în jurul orei 18:40, incendiu produs la izolația cablurilor electrice în municipiul Târgu Mureș, strada Remetea.
Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În urma incendiului, a ars izolația de pe firele electrice.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

În perioada 21-25 aprilie, au avut loc trei incendii de vegetație uscată produse în localitățile Bistra Mureșului, Reghin și Cotuș
Au intervenit pentru lichidarea incendiilor pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda, Detașamentul Reghin și Detașamentul Târgu Mureș.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

Accidente rutiere
Joi, 21 aprilie, în jurul orei 14:50 un  accident rutier s-a produs în localitatea Cerghid, strada Principală.
Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. A fost vorba despre un singur autoturism implicat, acesta a intrat într-un cap de pod. În urma impactului o persoană a fost încarcerată, aceasta fiind de cod roșu. Victima a fost extrasă și predată echipajului de terapie intensivă aflat la fața locului și transportată la SMURD.

Sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 12:10 a avut loc un accident rutier  în localitatea Periș, strada Principală.
Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin.
În accident a fost implicat un singur autoturism care a părăsit partea carosabilă. Din interiorul acestuia s-au auto-evacuat două persoane de cod verde, acestea nu au necesitat îngrijiri medicale.
Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 22:10- accident rutier produs în localitatea Roșiori pe DJ 151.
Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș. A fost vorba despre un autoturism ieșit în decor. În urma impactului o persoană de sex masculin a fost încarcerată, inconștientă, fiind de cod roșu. Victima a fost extrasă și predată echipajului de terapie intensivă aflat la fața locului și transportată la SMURD.
Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Duminică, 24 aprilie, în jurul orei 03:03, accident rutier s-a produs în localitatea Andreneasa.
Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda. A fost vorba despre un autoturism ieșit în afara părții carosabile, fără victime.