ȘTIRI din județ

Evenimente din weekendul 8-10 aprilie 2022

 

Incendii
Vineri, 8 aprilie, în jurul orei 13:40 un incendiu s-a produs la un tomberon în municipiul Târgu Mureș, strada Burebista.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În urma incendiului a ars aproximativ 100 kg de gunoi menajer într-o ghenă metalică.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

Vineri, 8 aprilie, în jurul orei 16:15 a izbucnit un incendiu la un acoperiș în localitatea Răstolița. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda. În urma incendiului a ars acoperișul unei clădiri dezafectate pe o suprafață de aproximativ 2 mp.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei purtate de vânt.

Sâmbătă, 9 aprilie, în jurul orei 15:10 s-a produs un incendiu la groapa de gunoi în municipiul Sighișoara.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. În urma incendiului au ars deșeuri la rampa de gunoi, cu focar în profunzime pe o suprafață de aproximativ 60 mp.

Sâmbătă, 9 aprilie, în jurul orei 16:20 un alt incendiu s-a produs la un tomberon în municipiul Reghin, Piața Mică.
Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin.
În urma incendiului au ars aproximativ 20 kg. de deșeuri într-un tomberon.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: fumatul în locuri nepermise.

Sâmbătă, 9 aprilie, în jurul orei 17:10 a izbucnit un incendiu la un fânar în localitatea Hodoșa, sat Ihod.
Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș împreună cu pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului. În urma incendiului au ars aproximativ 30 de tone de fân și au salvat 5 bovine și grajdul învecinat.

Sâmbătă, 9 aprilie în jurul orei 23:25 o cabană a luat foc, în localitatea Bereni, strada Principală.
Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș împreună cu pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului. În urma incendiului a ars un perete al cabanei pe o suprafață de aproximativ 1 mp și au fost deteriorați căpriorii din jurul coșului de fum.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: coș de fum protejat necorespunzător.

Duminică 10 aprilie, în jurul orei 01:50 un nou incendiu s-a produs la groapa de gunoi în municipiul Sighișoara.
Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. În urma incendiului au ars deșeuri la rampa de gunoi, cu focar în profunzime pe o suprafață de aproximativ 3 mp.

Duminică, 10 aprilie, în jurul orei 20:45, un incendiu a izbucnit la o casă de locuit în localitatea Beica de Jos, strada Principală.
Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Beica. În urma incendiului a ars structura acoperișului din lemn cu învelitoare bituminoasă pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: burlan metalic neprotejat termic față de materiale combustibile.

În această dimineață, în jurul orei 01:50 o autoutilitară a luat foc în localitatea Coroi. Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. În urma incendiului a ars generalizat o autoutilitară.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: efect termic – scurgeri de lichide combustibile.
În perioada 8-10 aprilie, au avut loc trei incendii de vegetație uscată produse în localitățile Răstolița, Sărmășel Gară și Hetiur.
Au intervenit pentru lichidarea incendiilor pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda, pompierii militari din cadrul Secției Sărmaș și pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.
În urma incendiilor a ars vegetația uscată pe o suprafață totală de aproximativ 8 ha.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

Accidente rutiere
Duminică, 10 aprilie, în jurul orei 09:10, un accident rutier s-a produs în localitatea Cornești- Adămuș.
Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A fost vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme. În urma impactului, o persoană de cod galben a fost preluată și transportată la spital de către echipajul SMURD aflat la fața locului. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.
Pe toată durata intervenției circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers.

Alte intervenții
Duminică, 10 aprilie, în jurul orei 07:55, o  inundație s-a produs la o curte în localitatea Filea, comuna Deda, strada Principală.
Au intervenit pentru evacuarea apei, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Deda. S-a intervenit cu mijloacele din dotare pentru extragerea apei din curtea si grădina proprietății pe o suprafață de aproximativ 15 arii având o adancime de aproximativ 80 cm și s-a lucrat pentru desfundarea podețului.

(info: ISU Mureș, foto: Unsplash)