ȘTIRI din județ

Experții UNESCO se vor deplasa în teren pe dosarul ”Frontierele Imperiului Roman Dacia”

Şeful Secţiei de Cercetare a Limesului Roman din cadrul Muzeului Judeţean Mureş, Szilamer Panczel, a declarat, marţi, că o echipă de experţi ai UNESCO urmează se se deplaseze în teren pentru analizarea obiectivelor cuprinse în dosarul „Frontierele Imperiului Roman DACIA”, propuse pentru includerea în Patrimoniul Mondial.

„În luna august sperăm că va veni o delegaţie UNESCO în vizită pe teren să verifice documentaţia depusă. Vor veni şi la Călugăreni (unde există un castru roman, n.r.) acei experţi ca să decidă dacă dosarul poate fi înaintat pentru următoarea şedinţă. Suntem foarte optimişti, dosarul este foarte bine pregătit şi nu există riscuri majore să nu fie inclus. Ne pregătim să aducem toate argumentele şi ne dorim ca anul viitor, când mergem la Festivalul Roman de la Călugăreni să putem spune că mergem în situl UNESCO de la Călugăreni”, a declarat arheologul Szilamer Panczel, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că cercetările realizate de Muzeul Judeţean Mureş (MJM) începând cu anul 2012 în cadrul proiectului Traseul Limesului Roman au fost incluse în dosarul UNESCO „Frontierele Imperiului Roman DACIA”.

citește întreaga știre pe Agerpres >>>