ȘTIRI din județ

Misiunile pompierilor mureșeni din perioada 18-21 august 2023

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

 

Din data de 18 august a.c, până în dimineața zilei de azi, 21 august, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 222 situații de urgență și anume 11 incendii dintre care 5 incendii de vegetație uscată și miriște, un accident rutier, 4 alte situații de urgență și 206 misiuni medicale SMURD.

 

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au intervenit în dimineața zilei de 18 august, cu o autospecială de stingere în colaboratoare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Gurghiu la un accident rutier produs pe DJ 153C, pe raza localității Gurghiu. În accidentul rutier a fost implicat un singur autoturism rezultând două victime adulte și un minor, care au fost evaluați medical de către personalul medical prezent la fața evenimentului, primind cod verde ș transportați la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin. Echipajele au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice prevenirii incendiilor, respectiv pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

 

Pompierii militari din cadrul Stației Miercurea Nirajului sau intervenit în după masa zilei de 19 august în localitatea Cându, în urma izbucnirii unui incendiu la nivelul unei case de locuit situată in comuna Berei. La fața locului s-au deplasat cu o autospecială de stingere, în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Miercurea Nirajului. Au fost afectate acoperișul casei în proporție de 80%, terasa și una dintre cele două camere. Nu s-au identificat victime surprinse de incendiu.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un foc deschis în spații deschise.

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină în noaptea zilei de 20 august în jurul orei 23:30, în localitatea Dumbrăvioara, în urma izbucnirii unui incendiu la nivelul unui acoperiș al unei case de locuit, situată pe strada Principală. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă, echipajele constatând faptul că incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit. Nu s-au identificat victime surprinse de incendiu.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul.

 

Pompierii militari din Stației Miercurea Nirajului au fost solicitați să intervină în noaptea în jurul orei 1:10, în localitatea Cându, în urma izbucnirii unui incendiu la nivelul unei anexe gospodărești situată pe raza comunei Berei. La fața locului s-au deplasat cu o autospecială de stingere, în colaborare cu SVSU Miercurea Nirajului, echipajele constatând faptul că incendiul se manifesta la întreaga anexă pe o suprafață de circa 30 mp. Nu s-au identificat victime surprinse de incendiu.

Cauza probabilă a producerii incendiului este acțiune intenționată.

 

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 5 incendii de vegetație uscată și miriște, produse pe raza localităților Botorca, Dâmbău, Morești, Sânpetru de Câmpie și municipiul Reghin. Suprafața afectată de aceste incendii de vegetație uscată este de aproximativ 25 hectare.

Pompierii au stabilit că incendiile s-au produs ca urmare a utilizării focului deschis în spații deschise.

 

FIȚI RESPONABILI atunci când utilizați focul deschis!

 

• NU utilizați focul deschis pe timp de vânt, secetă și/sau caniculă!

• NU aruncați la întâmpare resturile de țigară!

Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.