ȘTIRI din județ

Misiunile pompierilor mureșeni din perioada 22-25 septembrie 2023

În perioada 22-25 septembrie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 197 situații de urgență și anume 10 incendii- dintre care 2 produse în urma aprinderii vegetației uscate sau a deșeurilor menajere- 4 alte situații de urgență și 183 misiuni medicale SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

În dimineața zilei de duminică, 24 septembrie, în jurul orei 08:00, Pompierii Detașamentului Târnăveni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui autoturism parcat, în localitatea Adămuș. La fața locului s-a deplasat un echipaj de stingere, care a constatat faptul că incendiul se manifesta mocnit la nivelul compartimentului motor, fără propagare la alte elemente de construcție ale mașinii, fiind lichidat în scurt timp. Nu s-au înregistrat victime suprinse de incendiu.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Tot dumincă, în jurul orei 14:00, Detașamentul Târgu Mureș a intervernit cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unei case de locuit care prezenta panouri fotovoltaice, în localitatea Cristești. La sosirea forțelor la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul și podul casei pe o suprafață de circa 80 mp, pompierii acționând pentru localizarea, limitarea propagării și lichidarea incendiului. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Tot în jurul orei 14:00, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, în colaborare cu SVSU Bălăușeri, în localitarea Semereuș, în urma izbucnirii unui incendiu la nivelul unei anexe gospodărești. Incendiul s-a manifestat în interiorul anexei la nivelul unui aparat electrocasnic, fără propagare, fiind lichidat la scurt timp de către echipajele prezente la fața locului. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Etichete: