ȘTIRI din județ

Mureș: Persoană prinsă în flagrant delict transportând peste 5 kg. de droguri

La data de 15 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au prins în flagrant delict o persoană, în timp ce transporta un colet ce conținea droguri de risc.

Coletul, provenind din Spania, ar fi conținut 5,26 kilograme de cannabis, semințe de cannabis, un cântar de precizie, fertilizanți utilizați la creșterea plantelor de cannabis, precum și mai multe ambalaje noi din material plastic, transparent, cu închidere tip ziplock.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

La data de 16 mai a.c.,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.