ȘTIRI Târnăveni

O vizită specială la Centrul de zi Buckner din Târnăveni

În data de 14 mai Centrul de zi Buckner din Municipiul Târnăveni a găzduit o vizită specială a CEO România și Republica Moldova, domnul Marco Hoessl, însoțit de Horia Ghibuțiu, jurnalist și Olivia Cucoș, prezentator TV. Oaspeții au derulat o zi de voluntariat în cadrul Centrului de zi, interacționând cu copiii,echipa și voluntarii prezenți acolo.
Vizita, prima de acest fel în Mun. Târnăveni, s-a desfășurat sub sloganele „Implicarea face diferența” și „Timp pentru bine”, Marco, împreună cu invitații săi, punându-și timp deoparte pentru a lua parte la proiecte sociale, pentru a investi în generația următoare, pentru a oferi un exemplu valoros, pentru a promova voluntariatul și implicarea în comunitate, pentru a-și lărgi orizonturile și pentru a promova programele de responsabilitate socială derulate de Kaufland România. A fost o experiență fabuloasă să
vedem oameni cu agende deosebit de încărcate, punându-și timp deoparte pentru a se apleca asupra nevoilor comunității din Târnăveni, conștienți fiind că nu este nici prima și nici ultima acțiune de genul acesta la care participă. În timpul vizitei, oaspeții au sprijinit derularea activităților Centrului de zi, începând cu pregătirea micului dejun pentru preșcolari, până la sportul de dimineață, citirea unei povești, implicare la atelierele vocaționale împreună cu copiii de nivel gimnazial: tâmplărie, croitorie, bucătărie, încurajarea copiilor să își continue parcursul educațional și pregătirea prânzului. Tot oaspeții au pregătit pachete de produse de igienă dentară pentru copii pe care ulterior le-au distribuit copiilor,încurajându-i să se îngrijească de dantura lor.
Vizita domnului CEO Kaufland, Marco Hoessl, a fost posibilă în cadrul proiectului Pas cu Pas către Sănătate: Intervenție integrată pentru starea de bine a Copiilor din Centrul de zi Buckner și a familiilor lor, derulat de Fundația Buckner în Municipiul Târnăveni și finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Proiectul se implementează în perioada Octombrie 2023 – Mai 2024 și beneficiază de o
finanţare nerambursabilă în valoare de de 268,747.00 lei.
„A fost o onoare și o bucurie să îi avem ca oaspeți pe Marco Hoessl și pe invitații săi: Horia Ghibuțiu și Olivia Cucoș. Ne-a uimit deschiderea cu care s-au implicat în activități și s-au apropiat de copii. Sprijinul venit din partea Kaufland România prin programul În Stare de Bine este extraordinar de valoros și ne-a dat ocazia să dezvoltăm servicii și activități educative pentru formarea de obiceiuri pentru viață sănătoasă – investigații medicale, servicii medicale stomatologice, activități educative cu nutriționist, apicultor, psiholog, personal medical, și multe altele – de care au beneficiat peste 200 de copii și adulți. Dar vizita lui Marco a însemnat extraordinar de mult, deoarece ne-a reamintit că oamenii fac adevărata diferență și că implicarea personală și transmiterea unui mesaj încurajator unui copil dintr-un mediu vulnerabil, înseamnă infinit mai mult.” a declarat Szabo Gabriela Elisabeta, managerul proiectului.