ȘTIRI Târnăveni

Proiect important al ANOFM pentru integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, derulează proiectul ”Facilitarea Inserției pe Piața Muncii a Persoanelor cu Dizabilități”.
Acest proiect își propune ca un număr de 7000 de șomeri și persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, să poată beneficia de vouchere pentru achiziționarea dispozitivelor asistive corespunzătoare nevoii medicale.
Mai este vizată de asemenea și încadrarea pe piața muncii a unui număr de 700 de persoane din grupul țintă constituit în cadrul proiectului. De asemenea, proiectul se adresează și angajatorilor care vor încadra în muncă persoane ale grupului țintă, oferindu-le sprijin prin acordarea de subvenții pentru 200 de persoane cu dizabilități nou angajate.
Persoanele cu dizabilități pot beneficia de acordarea de vouchere pentru achiziționarea de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces, altele decat cele finanțate prin Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.
Astfel, printre altele, pot fi achiziționate cititoare şi bastoane inteligente pentru nevăzători, tehnologii asistive pentru persoane cu mobilitate redusă: proteze pentru membrele superioare și inferioare, fotolii rulante, elevatoare, proteze audio, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen, precum şi instrumente manipulatoare robotizate.

 

Lista tehnologiilor şi dispozitivelor asistive şi tehnologiilor de acces prioritare pentru angajare poate fi consultată cu un CLICK AICI.

Persoanele eligibile pentru a fi incluse în grupul țintă trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
-Sunt cetățeni români și locuiesc în România;
-Sunt persoane șomere sau persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă care dovedesc că îndeplinesc condițiile Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;
-Nu sunt tineri NEETs (persoane cu vârsta între 16 și 30 de ani care nu sunt încadrate pe piața muncii, nu urmează un program educațional sau de formare);
-Sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, care fie sunt apte de muncă, fie sunt apte de muncă parțial.
Persoanele interesate din Târnăveni și județul Mureș se pot adresa AJOFM Târgu Mureş din str. Iuliu Maniu nr. 2 ,  la telefon 0265-269247 sau email ajofm.ms@anofm.gov.ro pentru a beneficia de oportunitățile din cadrul proiectului.