ȘTIRI Târnăveni

A început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani la Târnăveni

Aproximativ 200 de copii cu vârste între 5 și 11 ani din județul Mureș au fost programați în platforma oficială prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.
În județ există 5 centre de vaccinare care au un flux dedicat special vaccinării minorilor cu vârste între 5 și 11 ani. O primă tranșă de 500 de doze de vaccin a fost deja distribuită în centrele de vaccinare din Târgu Mureș, Sighișoara, Reghin și Târnăveni.
Centrele de vaccinare care au operaționalizat un flux dedicat minorilor (5-11 ani) sunt următoarele:

Târnăveni, Sala Victoria Târnăveni
Târgu Mureș, Casa de Cultura ”Mihai Eminescu”
Târgu Mureș, Sala de sport de la Gimnaziul “Tudor Vladimirescu”
Reghin, Sala de sport Reghin
Sighișoara, Sala Polivalentă „Radu Voina”

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici:  https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Este recomandată programarea copiilor la vaccinare în centrele regăsite în platformă cu denumirea P_Ped. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor, pe tot parcursul programului de lucru.