ȘTIRI din județ

Acțiune cu efective mărite organizată de polițiștii mureșeni

La data de 15 iulie a.c., în cursul serii, polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat, în două etape, pe raza municipiilor Reghin și Târgu Mureș, în vederea verificării stării tehnice a autovehiculelor și depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise .

De asemenea, unul dintre obiectivele acțiunii a fost reprezentat de informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări legislative în materie penală .

Echipajele de poliție aflate în teren au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, dar și de suportul reprezentanților din cadrul Registrului Auto Român, în contextul verificărilor pe linie tehnică.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat patru infracțiuni rutiere, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale.

Dintre cele 56 de sancțiuni, 16 au fost aplicate pentru nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, 13 pentru nepurtarea centurii de siguranță sau alte nereguli privind mijloacele de retenție copii, restul fiind aplicate pentru alte abateri .

Au fost retrase 10 permise de conducere și reținute 16 certificat de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au efectuat 10 testări cu aparatul DrugTest și 127 de testări alcoolscopice.

Siguranța rutieră și creșterea gradului de disciplină în rândul participanților la trafic rămâne în atenția polițiștilor. Activitățile vor continua și în perioada următoare .

Reamintim faptul că, în acord cu noile modificări legislative în materie penală, conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei .