ȘTIRI Târnăveni

Activități informative antidrog la liceul Tehnologic Târnăveni

În cursul zilei de 22 iunie a.c., specialiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, a Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș au continuat seria de activități informative pe raza municipiului Târnăveni, unde au purtat discuții cu elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Târnăveni.

Împreună au încercat să deconstruiască miturile cunoscute de către elevi cu privire la consumul de droguri, polițiștii atrăgând atenția asupra informațiilor eronate apărute în mediul online cu privire la beneficiile acestor substanțe interzise.

 

Elevii au fost îndrumați să caute sprijin și să se informeze doar din surse sigure apelând întotdeauna la instituțiile specializate în a le oferi recomandări în ceea ce privește atât factorii de risc cât și factorii de protecție împotriva efectelor nocive ale consumului de droguri.

Reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș le-a pus la dispoziție celor peste 80 de elevi prezenți la activitate, ochelarii simulatori, aceștia având ocazia să observe și să înțeleagă mai bine efectele consumului de alcool sau droguri.

Aceste activități informativ-preventive vor continua pe întreaga perioadă a vacanței școlare, polițiștii urmând a se întâlni cu tinerii, dar și cu părinții acestora în tabere, parcuri sau cu ocazia unor evenimente și manifestări culturale.