ȘTIRI din județ

Amenzi în valoare de 115 000 de lei aplicate într-o singură zi de polițiștii mureșeni

La data de 10 februarie 2024 polițiștii Serviciului Rutier Mureș au desfășurat, pe DN13 E60, DN15 E60, DN14A și DN15J acțiuni cu efective mărite, pentru reducerea riscului rutier și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma activităților au fost aplicate 183 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 115000 de lei.
Astfel, 136 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru depășiri neregulamentare, 12 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 30 pentru alte abateri.
De asemenea, polițiștii au reținut 26 de permise de conducere, dintre care 20 pentru viteză, 5 pentru depășiri neregulamentare și 1 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase două certificate de înmatriculare și efectuate 28 de testări cu aparatele etilotest.

 

Iată câteva recomandări transmise de către IPJ Mureș către conducătorii auto:

”Recomandăm tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Conduceți cu atenție, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Sfătuim pietonii să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către șoferi!”

Poliția precizează că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza întregului județ.