ȘTIRI din județ

Evenimente din weekendul 15-17 aprilie 2022

Incendii
Vineri, 15 aprilie, în jurul orei 20:55 – incendiu produs la un tomberon aflat subteran din municipiul Târgu Mureș, strada Ceahlău.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În urma incendiului au ars aproximativ 200kg de gunoi menajer.

Sâmbătă, 16 aprilie, în jurul orei 14:40 un incendiu s-a produs la o casă de locuit din localitatea Viforoasa.
Au intervenit de îndată pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata și pompierii voluntari din cadrul SVSU Sângeorgiu de Pădure. În urma incendiului a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80mă și o cameră de locuit cu bunurile interioare pe o suprafață de aproximativ 20mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: amplasarea necorespunzătoare a mijlocului de încălzit față de materiale combustibile.

Duminică, 17 aprilie, în jurul orei 18:30 un incendiu a izbucnit la un atelier din localitatea Albești, Calea Baraților.
Au intervenit de urgență militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Incendiul s-a manifestat la un cazan de ulei. A ars cu flacară serpentina de la cazanul de ulei tehnic, fără degajări de fum, acesta având o capacitate de 19 tone. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: sistem de încălzire defect sau neizolat corespunzător.

Duminică, 17 aprilie, în jurul orei 18:30 – incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Rușii Munți, strada Principală.
Au executat misiunea pompierii miltari de la Punctul de Lucru Deda, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Rușii Munți și SVSU Aluniș. În urma incendiului a ars acoperișul case pe o suprafață de aproximativ 150mp, planșeu din lemn pe o suprafață de aproximativ 70mp și bunuri aflate în interior. Din fericire, din interiorul locuinței a fost extrasă la timp, o persoană de gen masculin, de aproximativ 68 de ani, aceasta era semi-conștienă și a suferit arsuri minore la membre și căile aeriene. Victima a fost preluată și transportată la spital.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

Duminică, 17 aprilie, în jurul orei 23:30- incendiu produs la un scuter și două autoturisme din municipiul Târgu Mureș, strada Înfrățirii.
Au intervenit de urgență pompierii miltari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În urma incendiului a ars un scuter și elemente combustibile de la compartimentul motor a două autoturisme. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În perioada 15-17 aprilie au avut loc trei incendii de vegetație uscată produse în localitățile Sighișoara, Vânători și Meștera.
Au intervenit pentru lichidarea incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentelor Sighișoara și Reghin.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

Accidente rutiere
Vineri, 15 aprilie, în jurul orei 20:15 un accident rutier a avut loc în localitatea Fărăgău, strada Principală.
Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un singur autoturism implicat, acesta era ieșit în afara părții carosabile. În urma impactului o persoană de gen feminin, a necesitat îngrijiri medicale, aceasta fiind de cod galben. Victima a fost preluată și transportată la CPU Reghin.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 00:20 – accident rutier produs în localitatea Bălăușeri.
Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Bălăușeri.
În accident a fost implicat un singur autoturism, iar din interiorul acestuia s-au autoevacuat două persoane. Ambele au fost preluate de ambulanța aflată la locul intervenției și transportate la UPU SMURD Târgu Mureș.
Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Sâmbătă, 16 aprilie, în jurul orei 14:40 un accident rutier s-a produs pe autostrada A3, sectorul Luduș-Iernut.
Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș. A fost vorba despre un autoturism ieșit în decor, din interiorul acestuia s-au auto-evacuat două persoane. Din fericire acestea nu au necesitat îngrijiri medicale.