ȘTIRI din județ

Fabrică de oxigen la Spitalul Clinic Județean Mureș

Proiectul „Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale” de la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, în valoare de peste 24 de milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, a fost fazat şi se va încheia în acest an, a afirmat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Peter Ferenc.

„Proiectul ‘Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale’ a fost fazat pentru anul 2024 şi în acest an este obligatoriu să fie închis’, a declarat Peter Ferenc, într-o conferinţă de presă.

Potrivit preşedintelui CJ Mureş, în cadrul proiectului întreaga reţea de distribuţie a fluidelor medicale din cea mai mare clădire a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, situată pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1 din Târgu Mureş, va fi modernizată şi extinsă.

Prin proiect se construieşte o unitate modernă care va fabrica oxigen pentru întreaga clădire, se va moderniza şi extinde reţeaua care distribuie oxigen, aer comprimat, dioxid de carbon şi protoxid de azot, spre şi de la patul pacientului şi va fi instalat un sistem nou de detectare şi semnalizare a incendiilor şi a depăşirii concentraţiei de oxigen.

 

mai multe detalii la Agerpres >>>