ȘTIRI din județ

Invazie de gândaci la Shopping City Târgu Mureș! ANPC a închis temporar cel mai mare mall din oraș

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Mureş a anunţat, miercuri, închiderea temporară a celui mai mare mall din Târgu Mureş, Shopping City, după ce inspectorii au depistat gândaci, atât în unele spaţii de depozitare a materiilor prime alimentare, cât şi în zona de producţie, dar şi pe holuri.

„În urma sesizării depuse la sediul CJPC Mureş în după-amiaza zilei de 23 ianuarie 2024, în care se reclama existenţa gândacilor în incinta unui operator economic, comisarii au desfăşurat o amplă acţiune de control la mai mulţi operatori economici – prestatori de servicii alimentare din complexul Shopping City din Târgu Mureş. Astfel, în patru unităţi de alimentaţie publică s-au depistat gândaci în spaţiile de depozitare a materiilor prime şi producţie, precum şi în spaţiile adiacente (holuri, oficii de depozitare a materialelor de curăţenie, diverse anexe, etc.). S-au dispus măsurile de opriri temporare a prestărilor de servicii de alimentaţie publică (…) Pentru întregul complex Shopping City Târgu Mureş s-a dispus măsura de oprire temporară până la remedierea deficienţelor. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 20 000 de lei”, a anunţat CJPC Mureş, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

CJPC Mureş a mai constatat şi alte deficienţe, precum: lipsa capacelor la coşurile pentru reziduuri, paie – pentru băuturi – şi şerveţele neambalate individual, neprotejate împotriva contaminării, lipsa graficelor pentru schimbarea uleiurilor uzate, nerespectarea compatibilităţilor în utilajele frigorifice la depozitarea/păstrarea alimentelor, recipiente cu sosuri fără data limită de consum, recipiente cu uleiuri depozitate direct pe paviment şi altele.

 

Dorina Matiș, Agerpres