Investiție de 135 milioane de euro și peste 100 de locuri noi de muncă la Târnăveni

Potrivit unui comunicat emis de companie, investiția în noua fabrică Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, în valoare de peste 135 milioane de euro, va contribui la creșterea eficienței energetice în Europa de Est.
În prima etapă s-au investit peste 4 milioane de euro în modernizarea și retehnologizarea fabricii existente, preluată de companie la începutul anului, pentru a crește producția de la 7.000 de tone pe an de vată minerală la 10.000 de tone.
Noua unitate de producție ce urmează să fie finalizată, în 2024, va fi cea mai modernă fabrică de vată Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est, va crea peste 100 de noi locuri de muncă și va asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală cu scopul de a deservi atât
necesarul intern, cât și piețele din Europa Centrală și de Est.
„Fiind o afacere de familie cu Menschlichkeit (umanitatea) ca una dintre valorile noastre de bază, este important pentru noi să fim un angajator bun și un vecin bun în toate comunitățile unde activăm.
Suntem mândri că jucăm un rol atât de important în comunitatea și economia din Târnăveni și așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm relația cu cei cu care lucrăm la fabrică, comunitatea locală și autoritățile române”, a declarat Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.
Fabrica va juca un rol important oferind capacitate suplimentară de vată minerală în următorii ani, contribuind astfel la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și va încuraja mai multe renovări în România și regiune.