ȘTIRI din județ

Mai multe incendii în județul Mureș în ultimele 24 de ore

Ieri, 7 Februarie, în jurul orei 07:25, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit în Ungheni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă , o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și cu o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu produs la nivelul acoperișului unei case de locuit situată pe strada Morii. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2 mp, fără posibilitate de propagare și cu degajări de fum, fiind lichidat la scurt timp după sosirea forțelor la fața locului. Nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de elementele combustibile.

În după-masa zilei de ieri, 7 februarie, în jurul orei 18:40, pompierii Detașamentului Reghin au intervenit de urgență cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un autocamion de intervenție dotat cu cisternă de apă și pompe de refulare a apei, pentru lichidarea unui incendiu ce a cuprins o locuință și o anexă gospodărească din localitatea Petelea. La sosirea forțelor, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 50 mp, fiind localizat la scurt timp și lichidat ulterior de echipajele de pompieri prezente la fața locului. Nu a fost necesară intervenția echipajelor medicale.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fot stabilită ca fiind un scurtcircuitul electric.

În această noapte, în jurul orei 23:00, un efectiv de 11 pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și SVSU Ceuașu cu o autospecială de stingere, au intervenit de urgență pentru lichidarea unui incendiu ce a cuprins o casă de locuit din satul Porumbeni. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă, pe o suparafață de aprximativ 140 mp. Pompierii au acționatpentru limitarea propagării acestuia la alte elemente din construcția imobilului și pentru lichidarea acestuia. Nu s-au înregistrat victime.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de elementele combustibile.

Iar astăzi, 8 februarie, un efectiv de 11 subofițeri și un ofițer cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș a intervenit în localitatea Nazna, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case de locuit, situată pe strada Crinului. La sosirea forțelor la fața locului s-a constatat faptul că incendiul se manifesta mocnit, la nivelul grinzilor din jurul hornului locuinței. Incendiul a fost localizat, pompierii acționând pentru lichidarea acestora. Din fericire nu a fost necesară intervenția echipajelor medicale.

 

Foto/info ISU Mureș