ȘTIRI Târnăveni

Cutremur resimțit și la Târnăveni. Care sunt clădirile cu risc seismic ridicat din municipiu

 

UPDATE: Un alt cutremur, de 5,7 grade pe scara Richter a avut loc marți ,14 februarie, în jurul orei 15:16, tot în zona Gorj. Acesta a fost resimțit mai puternic atât în Târnăveni cât și în localitățile învecinate.

Luni după amiaza, în jurul orei 17:00 un cutremur cu o magnitudine de 5,2 grade s-a înregistrat în România. Acesta a fost urmat de o replică de trei grade, la o distanță de 20 de minute. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc în zona Olteniei – Gorj, la o adâncime de 15 km. Acesta a fost resimțit într-o mică măsură și la Târnăveni.

Potrivit celui mai recent Plan de Analiză și Acoperire a riscurilor al Județului Mureș întocmit de ISU, în municipiul Târnăveni există patru clădiri cu risc seismic: un bloc de locuințe de pe strada 22 Decembrie (P+3E, construit în 1961) încadrat în clasa II de risc seismic, și blocurile D4, D5, D6 din cartierul Armatei (construite în 1987), încadrate în clasa III de risc seismic.

Conform aceluiași document, pe teritoriul judeţului îndeosebi în zonele văii Târnavei Mici şi Târnavei Mari pot avea loc seisme de amplitudine între 4 până la 6 grade pe scara Richter. Cutremurul care a avut loc ieri după-amiaza nu a provocat victime omenești sau pagube materiale și nu a avut nicio legătură cu recentele cutremure din Turcia, țara noastră situându-se pe o altă placă tectonică.