ȘTIRI din județ

Misiunile pompierilor mureșeni din perioada 30 iunie – 3 iulie 2023

Din data de 30 iunie a.c, până în dimineața zilei de azi, 03 iulie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 200 situații de urgență, după cum urmează – 3 incendii, 2 accidente rutiere, 2 intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase, o misiune pirotehnică, 2 alte situații de urgență și 190 misiuni medicale SMURD.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

Vineri, 30 iunie, în jurul orei 15:00, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș a intervenit pentru asigurarea de măsuri specifice prevenirii incendiilor, în urma producerii unui accident rutier în localitatea Dumbrăvioara. În accident au fost implicate două autoturisme, cei doi conducători auto fiind evaluați medical la fața locului. Aceștia nu prezentau leziuni și nu a fost necesar transportul la spital.

Tot vineri, în jurul orei 17:00, pompierii Detașamentului Sighisoara au fost solicitați să intervină în localitatea Albesti, în urma Izbucnirii unui incendiu la un compresor din incinta unei fabrici aparținând unui operator economic. La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de stingere care a lichidat incendiul în scurt timp. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic.

Sâmbătă, 01 iulie, în jurul orei 12:00, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului Sighișoara a intervenit în localitatea Apold, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un utilaj agricol. Incendiul s-a manifestat generalizat la nivelul utilajului, fiind lichidat la scurt timp de la sosirea forțelor la fața locului. Nu s-au înregistrat victime suprinse de incendiu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Tot în această perioadă, echipa pirotehnică a intervenit pentru cercetarea, identificarea, cercetarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a 7 cartușe de calibru 7,62, descoperite în localitatea Pogăceaua, în urma unor lucrări de construcții.