ȘTIRI din județ

Misiunile pompierilor mureșeni în perioada 27-30 octombrie 2023

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

Din data de 27 octombrie a.c, până în dimineața zilei de azi, 30 octombrie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 128 situații de urgență și anume 4 incendii dintre care unul produs ca urmare a aprinderii vegetației uscate, 2 accidente rutiere, 4 alte situații de urgență și 118 misiuni medicale SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

Vineri, 27 octombrie, în jurul orei 17:00, pompierii Punctului de Lucru Râciu au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în localitatea Valea. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme, cu patru ocupanți care au fost preluați imediat de către echipajul medical prezent la fața locului. În urma evaluării medicale cele patru persoane implicate au suferi leziuni minore, de cod verde medical, una dintre acestea fiind transportată la spital pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor.

Sâmbătă, 28 octombrie, în jurul orei 18:00, Detașamentul Târnăveni a fost solicitat să intervină în municipiul Târnăveni, în urma izbucnirii unui incendiu la nivelui unei locuințe situată pe strada Păltiniș. La fața locului au fost mobilizate de urgență o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la sosirea acestora la locul intervenției incendiul menifestându-se cu degajări mari de fum în interiorul bucătăriei casei de locuit, la nivelul mobilierului, fiind lichidat în limitele găsite. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Tot sâmbătă, în jurul orei 22:00, pompierii Detașamentelor Târnăveni și Târgu Mureș au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească și la o stivă de baloți situate în localitatea Sub Pădure. Incendiul s-a manifestat generalizat la anexa gospodărească, pe o suprafață de circa 25 de mp, respectiv la nivelul unei stive de 50 de baloți de fân aflată în proximitatea acesteia, fiind localizat și lichidat în cel mai scurt timp posibil de către pompierii mobilizați la fața locului. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu.

Ieri, 29 octombrie, în jrul orei 17:00, Detașamentul Târgu Mureș a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu ce a cuprins o stivă de circa 300 de baloți depozitați în incinta unei ferme situată între localitățile Ernei și Icland. Echipajele au acționat pentru localizarea incendiului, dar și pentru protejarea propagării flăcărilor la alți baloți depozitați în imediata apropiere. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu.

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe drumul E60, sensul de mers Corunca-Acățari. În accidentul rutier a fost implicat un singur autoturism, care s-a răsturnat în afara părții carosabile. O singură persoană care a suferit leziuni minore a fost asistată medical la fața locului, fiind transportată ulterior la UPU Târgu Mureș pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor până la îndepărtarea oricărui pericol.

De asemenea, în perioada de referință, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Mureș au executat 4 controale pe linia prevenirii incendiilor și 4 acțiuni de educare și informare preventivă la obiective din zona de competență.