ȘTIRI din județ

Misiunile pompierilor mureșeni în perioada 12-15 ianuarie 2023

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

 

Din data de 12 ianuarie a.c., până în dimineața zilei de azi, 15 ianuarie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 185 situații de urgență, dintre care:

 

• 7 pentru stingerea incendiilor izbucnite la nivelul caselor de locuit sau anexelor, printre care și două incendii auto;

 

– o intervenție de asigurare a măsurilor specifice prevenirii incendiilor în urma producerii unui accident rutier;

 

– 3 alte situații de urgență, reprezentând deblocări de uși și înepărtare a unui copac căzut pe carosabil;

 

– 174 misiuni medicale SMURD, de acordare a primului ajutor calificat, îngrijire medicală prespitalicească și transport spre unitățile medicale.

 

Dintre cele mai relevante misiuni ale pompierilor din această perioadă, amintim:

 

Sâmbătă, 13 ianuarie, în jruul orei 01:00, pompierii Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui autoturism în localitatea Periș. La fața locului s-a deplasat un echipaj de stingere, care a constatat faptul că incendiul se manifesta mocnit la nivelul compartimentului motor, fiind lichidat în scurt timp. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime suprinse de incendiu.

 

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

 

Totodată, pentru asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor și pentru identificarea potențialelor cauze de incendiu, pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Mureș au derulat un număr de 7 controale la operatori economici din domeniul turismului și alimentației publice, fiind aplicate un număr de 9 avertismente și 8 amenzi în cuantum de 205500 ron.

 

Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este prioritară, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.