ȘTIRI din județ

Expoziție de tehnică militară și echipamente de ultimă generație la Târgu Mureș

Tehnică şi echipamente militare de ultimă generaţie sunt prezentate de 60 de companii din ţară şi din străinătate la Târgu Mureş, în Cetatea Medievală, la cea mai mare expoziţie de profil din Transilvania, organizată cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Forţelor pentru Operaţii Speciale.
Potrivit directorul Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale, colonelul Cristian Boangăr,expoziţia este axată în special pe tehnică pentru forţele speciale, cele care necesită mereu tehnici şi tehnologii moderne.
Printre exponatele de la Târgu Mureş se regăseşte şi vehiculul companiei americane JLTV – Joint Light Tactical Vehicle – care la momentul actual este cea mai bună maşină de luptă la nivel mondial, care urează să intre şi în dotarea comandamentului.
Pentru marcarea celor 20 de ani de forţe speciale în România, Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale organizează o serie de activităţi, iar pe lângă prezentări de tehnică şi echipamente specific, la Târgu Mureş urmează să fie organizată şi cea mai mare paradă a militarilor FOS.
Astfel, în data de 2 martie, în Piaţa Victoriei, începând cu ora 12.00 va avea loc ceremonia militară şi religioasă, care se va încheia cu defilarea gărzii de onoare formată din aproximativ 400 de militari aparţinând tuturor unităţilor din subordinea Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale şi aproximativ 30 de mijloace tehnice.
În cadrul ceremoniei, un moment special îl va constitui paraşutarea drapelelor României, NATO şi al Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Află mai multe la Agerpres