ȘTIRI Târnăveni

Programul tăierilor de arbori la Târnăveni, toamna 2023-primăvara 2024

Iată mai jos programul complet al tăierilor de arbori la Târnăveni, toamna 2023 – primăvara 2024. 

În funcție de lucrările de modernizare strazi lista poate fi modificată.

Tăierile de formare se aplică speciilor de foioase in primii ani dupa plantare. Taierile de intretinere se aplica pe toata perioada de viata a arborilor, la interval de 3-4 ani.Se disting urmatoarele categorii de taieri:elagaj (inaltarea coronamentului), taieri de corectie,taieri de regenerare (toaletare).Toaletarea se executa la interval
de 5-7 ani in perioada repausului vegetativ (de la caderea frunzelor pana la pornirea in vegetatie). Taierile de intretinere se aplica coniferelor numai in cazuri limitate. Taierile totale se aplica in urmatoarele cazuri: stare fiziologica puternic degradata, varsta biologica inaintata, arbori uscati, inclinati, arbori care afecteaza retelele edilitare subterane, pentru lucrari de modernizare strazi sau extindere carosabil.
O parte dintre arborii identificati pentru taieri totale vor ramane in observatie, iar daca in perioada de vegetatie se vor usca sau prezinta risc de prabusire vor fi eliminati.

Taierile totale de nuci, indiferent de forma de proprietate, se vor executa numai dupa obtinerea autorizatiei de la Directia Agricola Mureș.