ȘTIRI din județ

Opt oameni ținuți în condiții inimaginabile la Centrul Asociației RE-MIN din Sântana de Mureș

UPDATE ISU:

În urma unui apel primit în Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgență 112, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru acordarea de asistență medicală, prim ajutor de urgență și transportul unor persoane vârstnice cazate într-un centru de îngrijire din localitatea Bărdești .Din totalul de 30 de persoane identificate, 13 au fost transportate la UPU Târgu Mureș pentru îngrijiri medicale suplimentare, acestea suferind afecțiuni cronice.
De asemenea, o persoană a fost preluată de aparținători și alte 16 persoane vor fi relocate în alte centre de îngrijire aparținând de DGASPC din municipiul Sighișoara (4 persoane) și localitățile Luduș (9 persoane) și Ideciu (3 persoane).

La subsol au fost descoperiți oameni care erau ținuți în condiții greu de imaginat. Șapte persoane -adulți și copii- erau ținute fără apă sau mâncare, printre fecale, muște și mormane de nisip. În urmă cu puțin timp, autoritățile au mers în control la acest azil ; în urma controalelor s-au găsit probleme,  dar în mod inexplicabil cei care ar fi trebuit să descopere oamenii ținuți în condiții de lagăr nu au găsit și camerele de la subsol.

***

Știrea inițială: În urma unui apel telefonic, autoritățile cu atribuții în domeniu au descins în incinta Centrului care aparține Asociației RE-MIN din comuna Sântana de Mureș, sat Bărdești. S-a deplasat la fața locului personal de la AJPIS, DSP și Inspectoratul de Poliție Jdețean Mureș.

Acolo au fost găsite opt persoane care au fost preluate de echipajele SMURD pentru îngrijiri de specialitate.

”Mulțumim persoanei care a sesizat această nelegiuire! În fața unor asemenea atrocități, când semenilor noștri le este refuzată condiția de om, nimeni nu are dreptul să rămână indiferent.
În fața răului trebuie acționat cu tărie și fermitate pentru că noi, toți, suntem copiii lui Dumnezeu”,  a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.