INFO AS

Teste GRATUITE Babeş Papanicolaou şi HPV pe 31 iulie în Cetatea de Baltă şi Tătârlaua

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în data de 31 iulie 2023, în localităţile Cetatea de Baltă şi Tătârlaua din judeţul Alba. Doamnele şi domnişoarele din cele două localităţi sunt aşteptate la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV

Programul caravanei de screening în data de 31 iulie 2023 este următorul:
– Cetatea de Baltă – 31.07.2023 – intervalul orar 11.00-14.00 (Căminul Cultural
str. Cetăţii);
– Tătârlaua – 31.07.2023 – intervalul orar 14.00-16.00 (Căminul Cultural, str.
Principală nr. 38).

Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei.
IMPORTANT
Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!
Aşadar, doamnelor şi domnişoarelor puteţi să preveniţi! Testaţi-vă la timp! Fiecare secundă contează!
În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.
Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.