ȘTIRI Târnăveni

Se scumpește apa! Care sunt noile tarife anunțate de compania Aquaserv

Compania Aquaserv va actualiza tarifele practicate  pentru serviciile publice de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare – epurare.
Conform unui comunicat emis de către companie, printre motivele care au stat la baza actualizării prețurilor se numără creşterea puternică a tarifelor la energie electrică precum și implementarea un proiect major de investiţii, pentru a cărui cofinanţare este necesară modificarea tarifelor.
Faţă de anul 2021 cheltuielile AQUASERV cu energia electrică au crescut cu 87%. În prima jumătate a anului 2022, pentru a nu afecta şi mai mult populaţia în perioada sezonului rece, Compania AQUASERV a susţinut tarifele majorate la energie electrică din surse proprii.
Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judetul Mureș, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, prin care urmează să se realizeze investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare si epurarea apelor uzate are o valoare de 174.462.761 Euro
Actualizarea tarifelor reprezintă una din condițiile impuse de Uniunea Europeană pentru realizarea investițiilor finanțate prin Fondul de Coeziune.

Noile prețuri anunțate de compania Aquaserv sunt următoarele:

La noile tarife se va adăuga inflația înregistrată până în prezent, în anul 2022.
După această ajustare a tarifelor, până în anul 2024 vor mai avea loc doar indexări corespunzătoare inflației.
Tarifele de mai sus sunt stabilite în conformitate cu legislaţia specifică din domeniu, aflată în vigoare şi urmează să se aplice începând cu luna august 2022.