ȘTIRI Târnăveni

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin, la Târnăveni

Caravana screening

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa la Târnăveni pentru a asigura femeilor din grupul ţintă 24-29 de ani servicii medicale gratuite, respectiv consult de specialitate şi testare Babeş-Papanicolaou, în cadrul programului dedicat promovării prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Acţiunea de screening al cancerului de col uterin se va desfăşura în data de 25 iulie 2022, cu începere de la ora 11.00, la Centrul de Zi al Fundaţiei Buckner din Târnăveni (str. Avram Iancu, nr. 160).

Mobilizarea femeilor de etnie rromă eligibile pentru screening s-a realizat cu ajutorului domnului Rudy MOCA, actor, regizor, activist, unul dintre cei mai importanți promotori ai culturii rrome, şi a domnului Liviu TURCU, coordonatorul Centrului de Zi al Fundaţiei Buckner din Târnăveni

De asemenea, concomitent cu caravana de screening, pentru femeile din grupul ţintă participante la eveniment, vor avea loc acţiuni de focus-grup şi de informare-educare-conştientizare, cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin si de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale.

 

Prezentarea proiectului, acţiunile de focus-grup şi de informare-educare-conştientizare se vor desfăşura în Sala de Conferinţe a Centrului de Zi al Fundaţiei Buckner din Târnăveni.