ȘTIRI din județ

Un tânăr profesor de matematică oferă gratuit meditații în aer liber la Târgu Mureș

Un tânăr absolvent al Facultăţii de Matematică a Universităţii de Vest din Timişoara, David Baratoşi, a început, joi, în Cetatea Târgu Mureş, să predea lecţii gratuite de matematică, în aer liber, elevilor aflaţi în dificultate din punct de vedere material, dar şi cu diverse afecţiuni.

David Baratoşi a spus că modelul său este matematicianul Srinivasa Ramanujan, un indian care, deşi nu a avut studii superioare la acel moment, a reuşit să realizeze două cărţi de matematică în urma unor meditaţii făcute în templu, pe care le-a trimis la Cambridge.
”Am văzut că foarte mulţi copii nu îşi permit să plătească şedinţe de matematică în particular. Şi tocmai de aceea vreau să mă adresez şi copiilor cu nevoi speciale. Vreau să fie cât mai nonformală această activitate, să fie o matematică plăcută, în aer liber, în natură, să dau exemple din natură”, a declarat presei David Baratoşi.
Profesorul de matematică are 23 de ani şi a spus că a avut deja rezultate foarte bune meditând gratuit copii aflaţi în dificultate.
El a precizat că partea teoretică a matematicii o predă nu dintr-o perspectivă rigidă şi riguroasă, ci o transmite cumva prin intermediul modului în care el a simţit matematica.
David Baratoşi va preda câte trei lecţii de matematică în aer liber pe săptămână, în Cetatea din Târgu Mureş.

 

citește mai mult la Agerpres >>>