A doua intervenţie de artroplastie de revizie de şold cu alogrefă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, formată din Dr. Dorin SĂLCUDEANU şi Asist. Univ. Dr. Pal FODOR, medici primari Ortopedie şi Traumatologie, secţie condusă de Prof. Dr. Tiberiu BĂŢAGĂ, au realizat, în cursul zilei de 21 iulie , o intervenţie de artroplastie de revizie
şold drept, reconstrucţia acetabulului şi a femurului cu alogrefă osoasă, unei paciente de 54 de ani, cu decimentare a componentelor protetice cu lipsă osoasă la nivelul acetabulului şi a femurului proximal.
Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 2 ore şi a constat în reconstrucţia acetabulului cu grefă osoasă, reconstrucţia femurului proximal şi schimbarea/înlocuirea componentelor protetice deteriorate.
Starea şi evoluţia pacientei este una bună. Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie.
Intervenţia de ieri este a doua realizată în cadrul Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, după reacreditarea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş de către AgenţiaNaţională de Transplant să desfasoare activităţi de transplant ţesut (os/tendon/ligament), începând cu
luna iunie 2022.
Ţesutul osos spongios (alogrefa) necesar pentru intervenţia artroplastie de revizie şold drept provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei NICA.