ȘTIRI Târnăveni

Atenție! Cod portocaliu de vijelii la Târnăveni în 3 iunie

Începând de astăzi, 03 iunie, ora 15:00, până în această noapte, la ora 03:00, județul Mureș se va afla sub incidența avertizării meteorologice Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, conform informării transmise de către Administrația Naţională de Meteorologie.
În intervalul menționat, sunt prognozate intensificări ale vântului de 60…80 km/h, vijelii, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.
Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Mureș recomandă populației să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.
De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
În situația manifestării vântului puternic, aceștia trebuie să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spații închise.
În cazul în care persoanele sunt surprinse în zone deschise, se vor îndepărta rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi vor identifica un spațiu care să le asigure protecția.