ȘTIRI din județ

Buletin informativ ISU – 9 ianuarie 2023

Weekendul 6-8 ianuarie a fost marcat de mai multe incendii și accidente rutiere în județul Mureș.

Incendii
Sâmbătă, 7 ianuarie , în jurul orei 01:10, pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Luduș au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Sălcud. A fost dislocată la fața locului o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului a fost afectat un perete al locuinței pe o suprafață de circa 4 mp. Nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului – efect termic.

Sâmbătă, 7 ianuarie, în jurul orei 06:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara au intervenit pentru lichidarea unui incendiu la groapa de gunoi, în municipiul Sighișoara. În urma incendiului a fost afectat o suprafață de aproximativ 1 mp. Nu s-au înregistrat victime suprinse de incendiu. Cauza probabilă a producerii incendiului – foc deschis.

Tot sâmbătă, 7 ianuarie, în jurul orei 12:30, pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Luduș au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexă gospodărească din localitatea Cipăieni. A fost dislocat la fața locului o autospecială de stingere cu apă și spumă. Nu s-au înregistrat victime.Cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul deschis

Duminică, 08 ianuarie, în jurul orei 02:30, pompierii militari din cadrul Detașamentul Sighișoara au intervenit pentru lichidarea unui incendiu ce a cuprins o încăpere de la nivelul unei locuințe situate în orașul Sighișoara, strada Mihai Viteazu. În urma incendiului a fost afectate elementele de mobilier situate în interiorul acesteia. Nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului – foc deschis.

Accidente rutiere:
Vineri, 06 ianuarie, în jurul orei 18:10, accident rutier produs între localitățile Beica de Jos și Nădașa, DJ 153.
S-au deplasat de urgență la locul solicitării pompierii militari din cadrul Detașamentul Reghin și SVSU Beica de Jos. A fost vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme, iar în urma impactului două persoane au necesitat îngrijiri medicale, una dintre ele fiind încarcerată.Victimele a fost preluate și transportate la UPU SMURD Târgu Mureș, aceastea fiind de cod roșu, respectiv cod verde. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.
Pe toată durata intervenției, circulat a fost blocată pe ambele sensuri de mers.

Sâmbătă, 07 ianuarie, în jurul orei 8:30 a avut loc un accident rutier în localitatea Urmeniș.
S-au deplasat de urgență la locul solicitării pompierii militari din cadrul Punctul de lucru Râciu. A fost implicat un singur autoturism ieșit în decor, fără victime încarcerate. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Duminică, 08 ianuarie, în jurul orei 4:00 un alt accident rutier s-a produs în localitatea Gornești, strada Principală.
S-au deplasat de urgență la locul solicitării pompierii militari din cadrul Detașamentul Reghin. A fost implicat un singur autoturism ieșit în fără victime decor, încarcerate. Persoanele implicate au refuzat transportul la spital. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Tot Duminică, 08 ianuarie, în jurul orei 19:20, un accident rutier a avut loc în localitatea Măgherani, sens de mers către Sovata.
S-au deplasat de urgență la locul solicitării pompierii militari din cadrul Stației Miercurea Nirajului și pompierii militari din cadrul Detașamentul Târgu-Mureș. A fost implicat un singur autoturism ieșit din decor iar în urma impactului au rezultat patru victime, două încarcerate, unu de cod roșu, trei de cod galben preluate și transportate la spital de de către echipajele medicale prezente la fața locului. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri, pe toată durata intervenției. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii și stingerii incendiilor.