ȘTIRI din județ

CSM Volei Alba Blaj în finala cupei CEV – miercuri 5 aprilie

UPDATE ora 20:40 – Echipa din Blaj a pierdut prima manșă a finalei cupei CEV, scor 1-3 , în fața italiencelor de la Savino Del Bene Scandicci. Astfel, echipa italiană pornește cu prima șansă în returul de la Florența.

CSM Volei Alba Blaj va juca miercuri 5 aprilie, de la ora 19:00 în prima manșă a finalei Cupei CEV. Este cea de-a patra finală europeană din ultimii șase ani pentru fetele de la Blaj. Adversară va fi echipa italiană Savino Del Bene Scandicci. Partida – ce are loc în Sala Sporturilor din Târgu Mureș – este transmisă live de postul TVR 2. Intrarea este liberă.

Meciul nu va fi unul ușor pentru Blaj. Adversara, Savino Del Bene Scandicci, este actuala deținătoare a cupei Challenge, fiind una dintre cele mai bune echipe din Italia. Aceasta a ajuns în faza finală a competiției după ce a trecut în semifinale de echipa turcă THY Istanbul (3-0, 2-3).

Așa cum am mai spus, este o mare realizare a clubului nostru calificarea într-o nouă finală europeană. Am început în Liga Campionilor, unde ne-am dorit să trecem de faza grupelor, dar dezamăgirea că nu am reușit acest lucru s-a transformat în satisfacția calificării în finala Cupei CEV. Ne așteaptă o finală foarte grea, jucăm cu o reprezentantă a voleiului italian, care are în lot jucătoare de clasă mondială și tot ceea ce vom obține pe teren va fi un mare câștig pentru noi. Trebuie să evoluăm la cel mai bun nivel al nostru, să continuăm forma bună pe care am arătat-o în ultimele meciuri și să jucăm fără presiune, calm și concentrați. Sunt sigur că finala Cupei CEV va fi un regal voleibalistic de cel mai înalt nivel și vrem să-i răsplătim pe suporteri cu o evoluție de care să fie mândri” a declarat antrenorul Stevan Ljubičić, citat de voleialbablaj.ro

Echipa CSM Volei Alba Blaj a trecut în faza semifinalelor de o altă echipă românească, CSM Târgoviște (3-0, 3-1).

Suporterii sunt așteptați în număr cât mai mare la Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Returul va avea loc pe 12 aprilie la Florența, cu începere de la ora 21:30.