ȘTIRI din județ

Evenimente din weekendul 6-8 mai 2022

În perioada 6-8 mai, pompierii mureșeni au fost solicitați la 180 de intervenții, după cum urmează – un incendiu, trei accidente rutiere, o misiune pirotehnică, cinci alte situații de urgență și 170 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

 

Incendii
Vineri, 6 mai, în jurul orei 12:35, incendiu produs la o hală din municipiul Reghin, strada Iernuțeni.
Au intervenit de îndată pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. În urma incendiului au ars deșeuri din plastic și praf din vopsele uscate pe o suprafață de aproximativ 6 mp.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: fumatul în locuri nepermise.

Accidente rutiere
Vineri, 6 mai, în jurul orei 10:20, accident rutier produs în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu.
Au intervenit pentru asigurarea masurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. A fost vorba despre o tamponare între două autoturisme, fără victime.
Pe toată durata intervenției, circulația s-a desfășurat pe un singur sens de mers.

Vineri, 6 mai, în jurul orei 18:30, accident rutier produs în localitatea Zau de Câmpie, strada Principală.
Au intervenit pentru asigurarea masurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor, pompierii militari din cadrul Secției Sărmaș. A fost vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme, fiind cinci victime de cod verde.
Pe toată durata intervenției, circulația s-a desfășurat pe un singur sens de mers.

Sâmbătă, 7 mai, în jurul orei 23:30, accident rutier produs în municipiul Reghin, la ieșire spre localitatea Breaza.
Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă, în interior aflându-se o persoană de sex masculin de cod verde care a fost preluată și transportată la spital de către echipajul medical SMURD aflat la fața locului.

Misiune pirotehnică
Vineri, 6 mai, în jurul orei 14:40, misiune pirotehnică în localitatea Petelea.
Au executat misiunea echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș. S-a identificat un proiectil explosiv de calibru 105 mm, acesta fiind din vremea războiului.
Echipa pirotehnică a ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția, urmând ca aceasta să fie distrusă cu alte muniții rămase neexplodate, în poligonul special amenajat.

info: ISU Mureș