ȘTIRI din județ

INFO Poliția Mureș – 6 decembrie

CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Poliţiştii de investigaţii criminale ai Poliţiei municipiului Târgu Mureş efectuează cercetări faţă de un bărbat din Mureş care că ar fi deposedat un bărbat de bani.La data dat de 3 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie.În urma verificărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat, de 33 de ani, din Târgu Mureş.

Cercetările au relevat faptul că acesta, în timp ce se afla pe o stradă, din municipiu, ar fi deposedat un bărbat de un portofel ce conţinea 900 de lei, precum şi alte bunuri pe care le avea asupra sa. În urma probatoriului administrat, cel bănuit a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, instanţa de judecată, a dispus faţă de acesta, măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

 

CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 3 decembrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au oprit în trafic un bărbat, de 33 de ani, din Cluj. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar permisul de conducere era anulat. Acesta a fost condus la unitatea spitalicească, în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, iar, ulterior, procurorul de caz a dispus, faţă de acesta, măsura controlului judiciar. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

REŢINUŢI PENTRU FURT ŞI EFECUTAREA DE OPERAŢIUNI FINANCIARE ÎN MOD FRAUDULOS

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Iernut au reţinut pentru 24 de ore doi tineri bănuiţi că ar fi efectuat mai multe operaţiuni financiare cu un card sustras dintr-un autoturism. Din cercetări a reieşit că trei tineri din Iernut ar fi pătruns în autoturismul unui bărbat din oraş, de unde ar fi sustras un portofel cu bani şi carduri bancare , iar ulterior, ar fi efectuat, cu unul dintre cardurile sustrase, mai multe operaţiuni de retragere de numerar. În urma activităţilor desfăşurate, faţă de doi dintre aceştia, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş.