Sectorul de autostradă Târgu Mureș – Ungheni, deschis din 6 decembrie

Sectorul Târgu Mureș-Ungheni din autostrada ”Transilvania” a fost deschis astăzi, 6 decembrie.

Conform informațiilor CNAIR, odată cu deschiderea acestui tronson, municipiul Târgu Mureș ”va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeș și Alba Iulia, dar și cu frontiera de vest a României, ceea ce va scurta timpii de deplasare și va crește gradul de siguranță rutieră.”

Pentru locuitorii din Târnăveni este o veste bună – legătura între oraș și municipiul Târgu Mureș făcându-se acum mai rapid, pe DN14A Cucerdea-autostrada A3.

Proiectul Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni a presupus construcția unui sector de autostradă în lungime de 4,5 km și a unui drum de legătură, în lungime de 4,7 km.
Drumul de legătură pornește de la Târgu Mureș și face joncțiunea cu sectorul de autostradă, care continuă până la Ungheni.
Antreprenorul, Strabag S.R.L., a primit ordinul de începere pentru execuție în data de 22 iulie 2020, iar conform contractului trebuia să finalizeze lucrările în luna februarie 2022.
Valoarea proiectului este de 192.06 mil. lei fără TVA, iar contractul a fost semnat în data de 29.05.2020.
Perioada de de garanție a lucrărilor este de 9 ani.
Contractul a prevăzut inclusiv construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostradă și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.
(foto CNAIR)