ȘTIRI din județ

Un elev de clasa a opta din Târgu Mureș și-a bătut profesoara cu pumnii și picioarele

UPDATE: Ca urmare a cercetărilor efectuate de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară și în baza probatoriului administrat, față de tânărul de 15 ani, a fost dispusă măsura preventivă a reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în vederea executării măsurii.

Precizăm faptul că tânărul a fost testat cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise, rezultatul fiind negativ. (IPJ Mureș)

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Un nou episod din categoria ”violență extremă din partea adolescenților” a avut loc la Târgu Mureș, de data asta la o școală din localitate.

Cu ţigara în gură, un elev de clasa VIII-a din Târgu Mureş s-a urcat pe dulap în timpul orelor şi şi-a înjurat profesoara, arătându-i semne obscene. Două ore mai târziu, supărat că a fost amendat pentru gestul său, băiatul şi-a bătut cu pumnii şi picioarele dascălul. Adolescentul problemă a fost imobilizat în scurt timp de poliţişti şi dus la secţie.

„Polițiștii au fost sesizați, luni, de către reprezentanții unei unități de învățământ din Târgu Mureș cu privire la faptul că, în cadrul unei ore de curs, de la clasa a 8-a, s-ar afla în derulare un posibil conflict. Polițiștii de ordine publică (proximitate), alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la fața locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap și a arătat gesturi obsecene cadrului didactic. Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt și lămurirea situației”, transmite IPJ Mureș.

De asemenea, tânărului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amenda, în valoare de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.În jurul orei 12.35, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții aceleiași unități de învățământ cu privire la o faptă de agresiune.La fața locului, polițiștii au stabilit că același tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii și picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare.Tânărul a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor și luări măsurilor legale care se impun.