ȘTIRI din județ

IPJ Mureș și-a deschis porțile, cu ocazia Zilei Poliției Române

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș și-a deschis porțile către comunitate, pentru a celebra împreună 202 ani de istorie și tradiție a Poliției Române.

Ziua Porților Deschise a devenit deja o tradiție în calendarul de evenimente aniversare, polițiștii fiind prezenți în fiecare an în Cetatea Medievală din Târgu Mureș cu dotarea şi tehnica specifică, dar şi cu alte atracții, precum demonstraţiile de luptă, intervenţie şi dresaj canin.

Pe lângă expunerea elementelor de tehnică și dotare, vizitatorii au avut ocazia de a lua parte la mai multe programe pregătite de polițiști, precum demonstrații de dresaj canin şi intervenție a câinilor din dotare, demonstrații de intervenţie a luptătorilor Serviciului Pentru Acţiuni Speciale, exerciții de siguranță rutieră pentru cei mici, experimentarea ochelarilor care simulează starea de deteriorare produsă de consumul de substanțe interzise, toate acestea reprezentând doar o mică parte din întregul ansamblu de atracții.

Și în acest an polițiștii s-au bucurat de un public tânăr și numeros, curios de profesia de polițist și de provocările meseriei.

Întâlnirile ocazionate de Ziua Poliției au creat încă o dată oportunitatea de a fi mai aproape de membrii comunității și a forma legături frumoase.