ȘTIRI din județ

Elevul bătăuș de la Colegiul Papiu din Târgu Mureș a fost exmatriculat

Elevul bătăuș care a ajuns în atenția presei naționale după un scandal în care și-a bătut diriginta a fost exmatriculat marți. Aceasta este decizia aleasă de conducerea școlii, în urma cercetărilor efectuate.

Într-un comunicat emis marți după-amiază, conducerea unității de învățământ declară că „Este regretabil faptul că, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească”.

”Elevul de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureș care și-a bătut diriginta a fost exmatriculat!
Astăzi am votat pentru exmatricularea elevului care și-a bătut diriginta în urmă cu o săptămână, chiar în timpul orelor de curs.
Este condamnabil ceea ce s-a întâmplat la această unitate de învățământ, cu atât mai mult cu cât astăzi, am văzut imaginile cruzimii acestui elev surprinse de camerele de supraveghere din școală. Educația de acasă și-a spus cuvântul și în această speță, iar verticalitatea de care a dat dovadă conducerea colegiului și diriginta în cauză, sunt de apreciat!
Din păcate, tot mai multe cadre didactice au de suferit din pricina elevilor și a părinților lor care au atitudini absolut de neacceptat într-o societate care ar trebui să se respecte! Ca părinte, nu voi accepta niciodată un asemenea comportament, chiar dacă ar fi vorba despre copiii mei!” a fost declarația făcută de Claudiu Maior, membru în Consiliul de Administrație al Colegiului.

Elevul are drept de reînscriere în următorul an școlar, dar la o altă instituție de învățământ.